Concurs Singer de Crăciun

-
Dat fiind că încet, dar sigur, se apropie Crăciunul, ne-am gândit să facem un concurs mai mare, cu premii pe măsură. De fapt, un concurs triplu, pe trei bloguri culinare: Rețetele lui Radu, Bucătar Maniac și aici, pe ebucataria.
Regulile sunt simple (și identice pe cele trei bloguri, doar tema diferă). Ca să participați la concurs, trebuie doar să lăsați la această postare un comentariu cu răspunsul la întrebarea
Ce mâncare deosebită (fel principal) v-ar plăcea să mâncați sau să gătiți de Crăciun ?
Prin deosebit se înțelege ceva ieșit din comun, deci nu sarmale/friptură la tavă etc. Ceva ce v-ar plăcea să încercați la cina de Crăciun.
Puteți lăsa mai multe comentarii, dar fiecare comentariu trebuie să povestească despre un singur fel de mâncare. Și, firește, puteți participa la toate cele trei concursuri: aici, la Bucătarul Maniac (care are o altă temă) și pe Rețetele lui Radu (care și el are o temă diferită).
Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți.
Premii
Premiul 1 - Vitacook
Premiul 1: Cuptor cu halogen şi convecţie Vita Cook. Ţine loc de cuptor, grill, tigaie, friteuză, steamer şi cuptor cu microunde. Găteşte, încălzeşte şi decongelează. Capacitate 14 litri, putere 1200-1400 kw.
Date suplimentare despre el găsiţi aici, iar pe acest blog există şi câteva video-reţete care descriu modul de funcţionare. Vita Cook are de asemenea un site dedicat: www.vitacook.ro.Premiul 2 - Mixer cu talpă rabatabilă şi vas de inox Handymix 2 în 1. Putere 300 w, selector cu 3 viteze plus funcţie Turbo, echipat cu teluri, plus spirale pentru aluat, capacitatea vasului este de 2 litri.
Premiul 3 - Cântar electronic de bucătărie DKS9166. Capacitate 5 kg, echipat cu senzori de înaltăa precizie, platformă din sticlă securizată de 4 mm grosime, afişaj digital, funcţie “tară”, indicator de baterie descărcată, indicator de suprasarcină, ceas electronic, temporizator cu alarmă, baterie 3V CR2032 litiu inclusă.
IMPORTANT
1. Concursul începe azi și se încheie pe 19 decembrie 2010, ora 24.00. Câștigătorii vor fi anunțați pe 20 decembrie 2010
2. E important ca, atunci când postați comentariul, să lăsați o adresă de e-mail corectă, astfel încât să puteți fi contactați de Singer România în cazul în care veți câștiga.
3. După încheierea concursului, în cazul în care veți câștiga, aveți la dispoziție 5 zile pentru a răspunde la e-mailul trimis de Singer România. Altfel, va fi ales un alt câștigător, prin tragere la sorți.
4. Puteți participa oriunde în lume vă aflați - dar premiile vor fi expediate numai în România. Dacă sunteți într-o altă țară, și veți câștiga, puteți da adresa unei rude sau prieten pentru a primi premiile.
Acestea fiind zise... mult succes :)

Machi Samar Kand-file de peste umplut cu creveti,marinat in iaurt si condimente indiene ( este o mancare indiana preparta in cuptorul de lut ( tandoori))
Adevarul e ca si eu m-am saturat de vesnicele sarmale si salate de boef de pe masa de sarbatori. La felul principal as incerca friptura de porc cu mustar frantuzesc si ananas a Maniacului. Pare delicioasa.
Cred ca anul acesta o sa fac o salata calda de cartofi cu sos bechamel cu mustar si somon marinat la grill, cu multa lamaie si rozmarin... exceptional, tuturor in casa ne place... claudia_m_scurtu@yahoo.com
Nu stiu daca de Craciun sau imediat dupa, dar o supa de branza in varianta engleza cu bere.
O tocanita de ciuperci cu o salata coleslaw. dayonara2003@yahoo.com
Buna ziua, Am gasit o reteta interesanta si am sa o incerc si eu sarbatorile care vin. "Peste cu rodie" , deoarece rodia este simbolul virtutii (semintele rodiei sunt asemanate legilor lui Moise) si speranta unui an plin de fapte bune. florinel1981@yahoo.com
Eu as vrea sa mananc curcan umplut la cuptor. Am cumparat anul trecut curcan intreg cu gandul sa-l fac dar pentru ca pana la urma n-am mai avut invitati, l-am casapit si l-am facut pe rand. Insa mi-a ramas gandul la un curcan fraged cu umplutura delicioasa.....
O sa fac muschiulet de porc la cuptor, umplut cu nuca si sos de mustar alina_bucatos@yahoo.com
Buna ziua! In afara de sarmale, cozonaci si alte feluri de mancare specifice Craciunului...m-am gandit ca anul acesta sa pregatesc...(mai ales ca am in curte)...piept de rata in sos de portocale si vin alb....cu mirodenii si poate si cu fructe de padure....iar ca si garnitura cred ca am sa aleg orezul...sau poate un iepure la tava cu legume... O sa ma mai gandesc!!!
simbol al crestinismului timpuriu,pestele imi pare a fi alegerea perfecta pentru aceasta sarbatoare,as opta pentru un somon bine condimentat cu ceapa caramelizata.
As manca ceva deosebit....arais de vita! imi place la nebunie gustul, desi nu am mancat decat de vreo doua ori... nu stiu daca trebuie si adresa de mail...o pun, just in case: f_loricica@yahoo.com
Am un fix cu somon anul asta, deci o sa fie fileu de somon cu piper (2 fileuri, ca iau unul intreg), suculent, cu legume (sparanghel, cartofi dulci, fenel, brocoli, morcovi si fasole verde) si sos de lamaie...
Creveti cu sos curry si orez salbatic?
Anul asta de Craciun voi gati lufar de Marea Neagra ( pescuit de un prieten si pus la congelator deja), marinat cu suc si coaja de lamaie, ghimbir, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Apoi il dau la cuptor pe un pat de sparanghel si il acopar cu bucati de bacon. E o minune!
As incerca un sushi cu creveti si rechin, bineinteles fara nelipsitul sos soia si wasabi. Totul stropit cu un sake original, mai greu de gasit la noi...
Ca sa renuntam la carnea rosie obisnuita propun curcan la cuptor cu miere si sofran si condimente cu garnitura de chiftelute de harissa si legume. Iar desertul este preferatul meu: trufe de ciocolata cu coniac.
Mai sa fie ... ca tot ma gandeam ... cred ca o sa ma pun la o friptura de caprioara iar ca si garnitura cartofi copti in coaja si cu unt deasupra ... gata ca tre' sa ma intorc la mancarea de post :D
Anul acesta am optat pentru gasca umpluta cu fructe uscate. Este prima data cand fac asa ceva si sper ca va fi buna! Adresa mea de mail: boabe.de.cafea@gmail.com
Muschiulet de porc cu prune, cartofi prajiti in tigaie asta va fi felul principal de craciun
Sushi
Eu as manca de Craciun piept de pui in crusta de alune cu sos de migdale si smantana. Am mancat o singura data si mi-a placut foarte tare.
eu una sunt mare fan miel, stiu ca se practica sa-l gatesti de Pasti, dar eu una am gasit asa o reteta faina a lui Jamie cu pulpa de miel umpluta cu masline, paine, alune si ierburi incat deja imi cam ploua'n gura...parca m'ar bate gandul de asa o reteta de Craciun
Anul acesta pentru masa de Craciun, am sa pregatesc o terina de foie gras cu migdale, caise uscate si whisky.
De Craciun as vrea sa mananc ca fel principal limba de vitel in sos vanatoresc cu macaroane.Este mancarea copilariei mele.
friptura de vitel Stroganoff, am mancat anul trecut si a fost printre cele mai bune mancaruri gustate vreodata!
Anul acesta o sa pregatesc rulada cu omleta si carne de porc!
oricat suna de ciudat, o sa fac si o friptura de miel pentru Craciun, nu mai am rabdare pana la Paste:))
Buna ziua! Pentru Craciun o sa incerc o noua reteta marca Jamie Oliver: gennaro
Mi-ar placea de Craciun sa mananc curcan la cuptor umplut cu tot felul de legume. Mereu mi-a facut cu ochiul cand am vazut in filmele americane. In afara de curcan as incerca o reteta de scoici cu usturoi si vin alb :)
vreau sa mananc o friptura de porc sau vita la cuptor, bucata mai zdravana din care sa alegem cate o bucatica (de obicei mancam felii subtiri de tip gratar) cu un pat generos de legume variate de la morcovi dulci la brocoli si poate ananas ...
1.GAsca cu fructe la cuptor , galuste de cartofi cu crutoane de paine , varza rosie calita cu mere ionatan 2.rulada de porc cu carnati de casa si cartofi copti de 2 ori , muraturi asortate
Doua spaghetti cu doi creveti si-s fericita!
Avand in vedere, ca mi-am petrecut copilaria la tara, mi-am dorit ca odata ajuns la varsta maturitatii, sa invat sa gatesc si altceva decat mancaruri traditionale. De aceea, mai ales ca sunt proaspat casatorit, voi gati de Craciun alaturi de sotia mea "Gasca umpluta cu stafide si castane". Este o reteta complexa care necesita 3 ore pentru preparare. Nu am mai incercat niciodata asa ceva si abia astept sa vad ce va iesi. Daca va iesi bine, va astept la masa :)
Ca fel pricipal la masa de Craciun as face un curcan umplut, sau piept de curcan cu sos de ciuperci la tigaie.
Salut! As incerca o friptura de vita cu portocale sau una de pui cu bere si stafide.
Eu as incerca rulada de curcan cu prune si sos de migdale. Mi se pare ca se face usor si e altceva, o chestie speciala pt sarbatori.
Ca fel principal pentru masa de Craciun...Muschiulet de porc umplut cu bacon si ciuperci sau ficatei..:)..alaturi de o garnitura de legume asortate..
tot eu :), de vreo cativa ani am devenit mare fan Ungaria, mi'ar fi placut sa pot trage o fuga de Craciun incolo, dar macar de as putae manca un gulas cu carne de vitel si cu struguri, parca tot ar fi in spirit de vacanta. Clar cu neste varza murata si gogonele langa
Sincer acum am vazut la Cabral un filmulet si pentru ca sunt un carnivor declarat cred ca asta as vrea http://www.220.ro/funny/Se-Poate-Manca-Asa-Ceva/hdW1KnWPEB/
La masa de Craciun mi-ar placea sa mananc pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin. Este o mancare care nu ingrasa asa mult, este f aromata si merge cu un vin rosu.
Ca fel principal ne-ar placea sa mancam (mie si prietenului meu) costite de porc cu miere si palinca.
As manca File de porc facut in lapte cu sos de hribe
Pentru masa de craciun cred ca as incerca o paella cu fructe de mare, doar ca in loc de orez prefer pastele;))
piept de rata in sos de portocale, ca fel principal, cred ca ar merge de minunte alaturi de un vin alb. sau curcan cu sos dulce acrisor de visine...cu vin rosu. iar daca e sa fie porc, vor fi costite la cuptor in varianta mamei mele, cu un sos alb cu verdeturi si usturoi. inca nu sunt hotarata :) depinde de starea de moment :)
Mi-ar placea sa mananc Karniyarik(vinete umplute cu un amestec de carne tocata)cu Bulgur Pilaf ca si garnitura, iar la desert Cheesecake racoros cu topping de afine.
Am incercat de curand rulada de pui cu ananas si mozzarela si mi-ar placea sa repet exeprienta si la masa de Craciun.
La Masa de Craciun, pe langa felurile traditionale as incerca o reteta descoperita mai demult intr-o revista: Piept de rata afumat, creveti Tiger si pancetta cu garnitura de piure de mazare cu menta. Suna foarte classy si delicios... sper sa gasesc toate ingredientele!
Voi face o rulada de porc umpluta cu garnitura de ciuperci inabusite in vin.
Mi-ar placea sa mananc dar sa si pregatesc pentru acest masa de Craciun din acest an o gaina umpluta cu clatite si ficat.Bineinteles ca de pe masa nu vor lipsi si mancarurile traditionale,caltabos,toba ,carnati,leber.
Cu siguranta anul acesta de Craciun voi avea Rata cu portocale.Am procurat deja rata,mai ramane sa gasesc reteta perfecta. vio_dreams2005@yahoo.com
Ceafa de porc cu cartofi prajiti si salata de varza. Destul de deosebit pentru romanii "educati" in domeniul gastronomic, altfel nu mi-as explica de ce in orice restaurant, fie el din afara, din tara, renumit sau mai putin renumit, exista tot timpul cineva care mananca ceafa cu cartofi. Si chiar daca nu exista in meniu, se pot face presiuni asupra chelnerului (true fact). So... de ce nu? Pare destul de deosebit o masa copioasa de Craciun, plina ochi cu ceafa rumena la gratarul de pe aragaz, cu cartofi prajiti si sa nu uitam si de varza...
De Craciun as vrea sa fac o salata de fructe de mare, mai speciala, cu grapefruit, rucolla si alte nebunii:)
Pui in masala indiana(Chicken Tikka Masala) impreuna cu orez cu sofran!
Destul de probabil s? fac un pui/pe?te pe grill (sau la vita cook, dac? am noroc :D ) cu un sos gorgonzola.
As vrea sa mananc fructe de mare, pe care niciodata nu am stiut cum sa le prepar. janetutza@yahoo.com
N-am avut niciodata rabdarea sa gatesc un curcan intreg la cuptor, asa ca anul acesta de Craciun an sa ma inarmez cu multa rabdare si am sa "uit" un curcan umplut cu ciupercute, nuci, porumb si orez in cuptor vre-o 3-4-5 ore, iar peste ca sa torn un sos caramelizat ca sa-l "imbujorez" putin. Langa va fi cu siguranta o salata (cred ca de conopida si alte muraturi asortate) si evident un vin bun sulfur free :-)
Pentru masa de Craciun am optat pentru iepure marinat la cuptor. O reteta exceptionala!
Mi-ar placea sa fiu in Cuba de Craciun,pe o plaja,sa ascult muzica ,sa dansez samba si sa mananc : Homar de la mama lui,prajit pe gratar, stropit cu lamaie si cu sos de unt picant. Un mojito ,cu multa gheata,se impune. :) Pure Haven. :)
Cotlet de porc cu mustar si/sau hrean Reteta asta simpla si grozava, am gasit-o de curand, trebuie incercata si se merita de sarbatori daca vrem sa diversificam acel meniu traditional :)
Pentru masa de Craciun am optat pentru iepure marinat la cuptor. O reteta exceptionala!stanoi_dana@yahoo.com
Doamne ce aglomerat devine spa?iul virtual
De Craciun as vrea sa mananc rata umpluta cu legume si fructe. pentru mine ar fi ceva deosebit pentru ca n-am mancat niciodata. imi si inchipui ce bune ar fi merele, portocalele, morcovii copti in rata. mmm imi lasa gura apa.
Pui fiert in lapte, reteta lui Jamie Oliver varadi_valentin@yahoo.com
Sigur voi incerca piept de porc marinat in sirop de muguri de brad cu garnitura de legume la gratar(ceapa rosie, dovlecel, vanata, rosie, gogosar) marinate in zeama de lamai verzi.
Mi-ar placea curcan umplut cu ciuperci
Un protap la cuptor!!! Ar fi nemaipomenit!
Ceva friptur? cu sos de banane. Nu ?tiu dac? exist? a?a ceva, dar asta mi-ar pl?cea s? m?n
Piept de pui cu miere si portocala si cu garnitura de orez
Anul asta vreau sa fac piept de pui umplut cu ciuperci
Mi s-a pus pata, s? vedem doar dac? reu?esc anul acesta. Vreau s? fac un turducken. O combina?ie pe care numai americanii puteau s? o inventeze. alex_farca at yahoo.com
Piept de pui umplut cu ciuperci.
De Craciun vreau sa pregatesc curcan in crusta de miere si portocale si rata pe varza cu sos de portocale :)
sper ca anul asta de craciun sa pot prepara o ciorba de peste , ceva pui sau curcan cu un sos racoritor de iaurt iar la desert un tiramisu.
As vrea sa fac o gisca umpluta cu prune uscate si cu sos de mere.
De Craciun vreau sa pregatesc Boeuf Bourguignon.
Ce m
Un curcan umplut n-am incercat niciodata si cerd ca de Craciun ar merge de minune
Un preparat din paste exceptional care arata impresionant, dar care se prepara repede si simplu si are un gust absolut mininat . Cannelloni cu broccolli si branza ricotta
eu de craciun mi-as dori sa mananc un fazan umplut pentru ca nu am mancat niciodata si am inteles ca este foarte bun
gasca umpluta cu ciuperci si alune
Buna seara! Pentru acelasi concurs, ii propuneam Bucatarului Maniac ca antreu Mousse de branza Roquefort cu castraveti, servita cu struguri si menta. Ca sa raman in acelasi spirit usor si racoros as continua cu Piept de pui cu struguri, la felul principal. Piept de pui, calit in unt, alaturi de niste salote, imbatate toate in vin alb sec si stinse cu supa de pui, apoi cu smantana. Cand e sa fie totul aproape gata, punem strugureii fara samburi si mai lasam doar cat sa dea un iz de vita de vie... Un vin bun, o companie placuta si...Craciun fericit!
O sa pregatesc de de Craciun o friptura de mistre? cu sos din fructe de padure si cartofi cu rozmarin .
rata cu varza rosie si mere coapte
As pregatii ca fel principal "Shweinen Kotlet en Toast "(cotlet
De cateva luni nu mai mananc carne, deci preparatele traditionale o sa lipseasca si o sa pregatesc mai multe salate si ciuperci marinate.
fel principal la masa de craciun: pai eu as prepara un piept de curcan facut mai in sange cu sos dulce facut cam asa: in untura ramasa de la pieptul de curcan pun un mar curatat de samburi si il calesc putin pana se inmoaie usor apoi adaug o lingura de miere. ca si garnitura niste cartofi graten
De Craciun voi gati paella cu fructe de mare si multa lamaie...mancare de familie de mancat in familie...si mai ales de Craciun. E-mail: lopfras@gmail.com
Sigur voi pregati de Craciun ceva paste ravioli cu sunca si parmezan. Imi place aceasta mancare la nebunie. Sarbatori Fericite. Mirela, lacucinaromena@gmail.com
De Craciun voi prepara orez indian cu curry si piper cayenne cu pui stir-fry si sos de soia, anul trecut am preparat ceva asemanator si toata lumea a fost incantata. Multumim pentru oportunitate! Lucian email: blaster_7777@yahoo.com
Rulouri de pui umplute cu creveti, in sos de rom cu ceapa si usturoi...deosebit de aromat, deosebit de festiv! i_monica_85@yahoo.com
Pachetele de pastrav in sunca Serrano, cu salata de anghinare si gogosari si sos de usturoi! E delicioasa, si mai multa decat potrivita pentru sarbatorile de iarna. miulia_89@yahoo.com
Sunt un gurmand convins, iar friptura de iepure cu arpagic, usturoi si masline verzi e o delicatete pentru masa de sarbatori!
Friptura de porc in stil macedonian, cu gutui si prune uscate la cuptor...e preferata familiei mele de sarbatori... marii_999@yahoo.com
Nelipsit din lista mea de mancaruri pentru sarbatori e puiul umplut in stil grecesc, cu orez, nuci, stafide, samburi de pin si mere...totul pe pat de cartofi, morcovi, telina si praz...yammyyyy!
De Craciun vreau sa mananc sarmale bune si delicioase facute de bunica mea.Abia astept sa taie purcelul si sa mananc sorici:)
Cod sarat in sos aioli si semilune de cartofi! Pestele nu are voie sa lipseasca de la o masa de Craciun sau Anul Nou! marii_999@yahoo.com
De Craciun am sa prepar ceafa marinata in haina de bacon. Feliile de bacon lungi le voi impleti cate trei astfel incat sa obtin o "haina" cat sa imbrac ceafa marinata intr-un sos de mustar, boia dulce, sos de soia, sare, piper, hrean si putin chili. Drept garnitura, felii de cartofi aurii la cuptor si salata de castraveti murati cu ardei iuti. Craciun fericit!
As opta pentru felul principal pentru o mancare mai deosebita,mai speciala pe care nu am avut ocazia s-o "gust"pana in acel moment.Tare mi-ar placea sa incerc o Caracatita cu otet(o mancare revigornata si sanatoasa tocmai buna pentru o seara plina de energie)
de craciun am hotarat impreuna cu sotia sa facem pachetele cu legume si garnitura de creveti,cotlet de porc portughez si nu vor lipsii de pe masa cozonacii specifici si o reteta specific francezilor care nu lipseste de pe masa lor de craciun,si adica "Buche de Noel"
Anul acesta de Craciun as vrea sa pregatesc un muschiulet de porc impletit, aromat cu rozmarin si sa-l servesc langa o garnitura de cartofi condimentati la cuptor.