Rulouri de vițel în bacon

10.12.2010 2 comentarii
  1. V-am mai spus eu că mie, în general, îmi plac mâncărurile învelite în bacon. Pentru că au un gust deosebit, chiar dacă baconul nu-i cea mai sănătoasă chestie din lume. Am făcut până acum pui în bacon, cartofi în bacon, ficăței în bacon - dar niciodată n-am mâncat, măcar, vițel în bacon. O bună motivație pentru a încerca :) O rețetă pentru prietenii de la Unica.

    Ingrediente

    • 5 antricoate de vițel
    • 10 felii de bacon
    • 100 ml sos de soia
    • 100 ml de ulei de măsline extravirgin
    • 1 lingură de sos Worchestershire
    • 1 linguriță de sos Tabasco (sau doar jumătate, dacă nu vă place picant)
    • 1 lingură de fulgi de ardei iute (opționali și ăștia)
    • zeama de la o jumătate de lămâie
    • 100 g telemea de oaie
    • 100 g cașcaval
    • 50 g parmezan ras
    • 2 ouă
    • 1 lingură de boia iute
    • 1 linguriță cimbru

    Rețetă

    Astea mi-au fost antricoatele

    Rulouri de vitel in bacon - antricoatele se taie in jumatate si se bat cu ciocanul

    Le-am tăiat în jumătate (pe lățime), apoi le-am bătut cu ciocanul. Ca să nu se rupă, când le-am bătut le-am acoperit cu folie alimentară. Le-am subțiat bine, apoi am făcut o marinadă din sosul de soia, uleiul de măsline, sosul Worchestershire, sosul Tabasco, zeama de lămâie și fulgii de ardei iute.

    Rulouri de vitel in bacon - se prepara o marinada din sos de soia, worchestershire, tabasco, ulei, lamaie, fulgi de ardei iute

    În această marinadă am pus antricoatele subțiate. Am acoperit cu folie și am dat la frigider vreo 3 ore.

    Rulouri de vitel in bacon - antricoatele batute si subtiate se marineaza 3 ore

    Într-un castron, am dat telemeaua de oaie pe răzătoarea mică, cașcavalul pe răzătoarea mare. Am pus parmezanul, cele 2 ouă și boiaua. Apoi le-am amestecat bine, am pus cimbrul și am amestecat din nou.

    Rulouri de vitel in bacon - cascavalul, telemeaua de oaie si parmezanul se amesteca cu boia, oua si cimbru

    După ce-au trecut cele 3 ore, am scos antricoatele din marinadă. Peste fiecare am pus câte o linguriță din amestecul de brânzeturi.

    Rulouri de vitel in bacon - antricoatele marinate se umplu cu amestecul de branzeturi

    Le-am rulat și le-an înfășurat în câte o felie de bacon, apoi le-am prins cu câte o scobitoare.

    Rulouri de vitel in bacon - antricoatele cu branzeturi se ruleaza si se invelesc in bacon

    Am pus rulourile într-o tavă învelită cu folie de aluminiu.

    Rulouri de vitel in bacon - rulourile invelite in bacon se aseaza intr-o tava pe folie de aluminiu

    Le-am dat la cuptor (bine încins dinainte) pentru vreo 20 de minute, nu mai mult (dar asta, cum am mai zis, depinde de la cuptor la cuptor). Când le-am scos, am presărat un pic de parmezan ras peste ele.

    Rulouri de vitel in bacon - rulourile de vitel se tin in cuptor 20 de minute

    Și-atât :) Foarte ușor de făcut, destul de rapide (dacă nu ținem cont de perioada de marinare) și senzațional de gustoase. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Diana

    Ioi, arata taaaare buuune :D Vreau si io, vreau si io :D Curand, curand...

    10.12.2010
  • sondaj

    Arata super bine! E cam mult colesterol acolo, dar ce mai conteaza la o un asemenea festin.

    11.12.2010
Autor: Andrei Crivăț

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: