Mini-plăcinte cu dovlecei

Uite asta facem noi când ne e poftă de ceva dulce foarte rapid. De când eram mici, cu asta ne momea Buni ca să fim civilizați când mergeam cu ea la piață. Ne ținea strâns de mână și ne șoptea printre dinți, în timp ce noi urlam și furam căpșuni de la mușterii: “dacă taci, îți face Buni plăcintă cu dovlecel”. Și ne făcea! Nu trebuie să fii un geniu ca să poți duce rețeta la bun sfârșit, dar vei constata că pentru o plăcintă cu dovlecel, are un gust chiar genial.
-
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 1 ou
- 3-4 linguri de zahăr (în funcție de cât de dulce obișnuiți să mâncați)
- 5-6 linguri cu vârf de făină
- o linguriță de extract de vanilie
- puțin ulei pentru prăjit
Pentru început, curățăm dovleceii de coajă, îi dăm pe răzătoarea mare și îi stoarcem bine de zeamă. Punem toate ingredientele, în afară de ulei, într-un bol mare și le amestecăm bine, cu mixerul sau cu o spatulă.Încingem tigaia în care urmează să prăjim plăcințelele. Vă sfătuiesc să folosiți o tigaie anti-aderentă de calitate, pentru că, în primul rând, folosiți mai puțin ulei, deci plăcintele sunt mai puțin grele pentru stomac și în al 2-lea rând, facem economie le ulei în general. Luăm câte o lingură plină de aluat și o punem în tigaie.
O lăsăm până când e ușor rumenită pe margini, apoi o întoarcem pe partea cealaltă. Trebuie să se coacă undeva la 2 minute pe fiecare parte, dar asta nu e o regulă, cel mai bine vă dați seama “din ochi” când sunt gata.
Oricum, vă sugerez ca prima tură de plăcințele să fie una de încercare: vedeți cam cât ulei trebuie, cam câtă compoziție trebuie pusă la o plăcintă pentru a fi perfect coaptă și mai ales cât trebuie să stea pe fiecare parte la prăjit. Să vă fie de bine, zic!

Nice .... au trecut ceva ani de cand am ingurgitat asa ceva :) Fac zilele astea . Thx
waaai...ce bine arataaaaaaaaaaa!!! mniam!
Probabil ca bunicuta, mare bucatareasa, cu nostalgiile sticlutelor de esenta de rom de Jamaica, ar fi servit minunatia asta nepoteilor trecuti de majorat cu putina licoare tropicala. Un rom mai vechiut, nu din cele care pune in cocktail-uri, pare a fi insotirea perfecta cu un desert totatl neasteptat.
Ce bine arata! Eram convinsa totusi ca e altceva cand am vazut bombonelele:P
foarte tare! asta pot sa fac si eu :D
Draga, Teo! trebuie sa iti marturisesc ca eu am avut chef de niste astfel de placintele , dar sarate, asa ca le-am adaptat. prin urmare eu le-am facut cu cascaval, telemea si marar si au iesit supeer!!!
Foarte buna reteta!!! Chiar acum o fac!
tocmai le-am facut pentru prima data..delicioase. o sa ramana cu siguranta in meniul nostru.toate bune.