Somon cu sparanghel şi cartofi noi

Un mix de ingrediente savuroase! Optează pentru somon cu sparanghel şi cartofi noi! Bonus: o salată de crudităţi aromată, ce întregeşte gustul desăvârşit!
-
Ingrediente
2 bucăţi de somon
sare, piper
6 cartofi mai mici (sau cartofi noi)
felii de ţelină ceva mai late
sparanghel
ulei de măsline
pătrunjel
½ avocado
rucola
varză roşie
suc de lămâie
1 felie de lămâie
Mod de preparare
Spală bucăţile de somon, dă-le cu sare şi piper.
Spală ţelina şi taie în felii ceva mai late.
Aşază pe grătarul cu abur şi peste ele pune bucăţile de somon. Astfel, peştele va căpăta o savoare deosebită şi nu se va lipi de grătar.
Spală sparanghelul şi aşază-l şi pe el tot aici, pe grătarul cu aburi.
Lasă până totul este pătruns.
Între timp, fierbe cartofii în coajă, în apă cu puţină sare. După ce apa dă în clocot, mai lasă-i aproximativ 20 de minute.
Când sunt gata, îi decojim, îi aşezăm pe un platou, stropim cu puţin ulei de măsline, adăugăm sare, piper, pătrunjel tocat mărunt.
Lângă, punem somonul, sparanghelul şi savurăm totul cu o salată de crudităţi formată din rucola, varză roşie tocată mărunt şi o jumătate de avocado. Asezonează cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie.
